Wannabe fitgirl #1: Het begin, 17 dagen X 2

De eerste 17 dagen zijn al een feit. Je zal je afvragen 17 dagen? Nou inderdaad ik ben bezig met het 17 dagen dieet. Dit doe ik wel op mijn eigen manier, maar waar het eigenlijk om gaat is koolhydraten minderen. Zeg maar gerust geen koolhydraten meer eten in de eerste fase. En dit daarna rustig in 4 fases weer opbouwen. Dit dieet is voor mij een experiment en blijkt tot nu toe goed te werken!

Het 17 dagen dieet is zo opgebouwd dat je de eerste 17 dagen geen koolhydraten eet. Geen alcohol drinkt en vanzelfsprekend geen lekkere dingen zoals snoep & chocolade. De eerste fase heb ik succesvol afgerond en er was maar liefst 5 kilo af. Wat voor mij een ontzettende presentatie is omdat ik de afgelopen jaren het niet langer heb volgehouden dan een paar dagen. Herkenbaar??  


boek17dagendieetpng
Maar goed na de 17 dagen was het koningsdag oftewel feestje van het jaar. Dat helaas dit jaar dit jaar een beetje werd verziekt door het slechte weer. Gelukkig hoefde dat de pret niet te drukken. Ik heb mijzelf lekker laten gaan als het gaat om eten en drinken. Je bent en blijft jong dus je wil ook zo nu en dan kunnen genieten! Want wat ik wel heb geleerd in de afgelopen jaren dat ik bezig met ben afvallen/ dieeten is jezelf alles ontzeggen bij mij resulteert in vreetbuien. Mezelf zo nu en dan trakteren met een lekkere cheat day werkt bij mij super goed omdat het dan weer even uit mijn systeem is.

Maar goed koningsdag was voorbij, nieuwe week nieuwe kansen. Afgelopen maandag gelijk de touwtjes weer aangetrokken. En opnieuw gestart met de eerste fase van het 17 dagen dieet. De kunst is voor mij om niet weg te zakken in een negatieve spiraal. Mijn onzekerheden de teleurstellingen zorgen snel dat ik denk. Weet je wat laat ook maar! Boeien, het werkt toch niet! 

Dat soort momenten hebben denk ik alle mensen die bezig zijn met afvallen! En de kunst is blijven praten. Tenminste voor mij, afvallen is zwaar en lastig gelukkig zijn er altijd je vrienden en familie die je er door heen kunnen slepen.

Voor nu tijd om lekker weekend te houden en te ontspannen. Jullie nog leuke plannen dit weekend? 

Liefs xx